Rädda miljön med nytt tak

Vi blir alltmer medvetna om vår miljöpåverkan och både små och stora företag som privatpersoner arbetar ständigt för att minska sin miljöpåverkan. I enlighet med detta tas det fram nya smarta byggmaterial som skall ha mycket mindre inverkan på naturen. Dessa är framtagna för husgrunder, fönster väggar och tak. Taket är en stor del av huset och står även för det viktiga jobbet att hålla inne värme på tal om det, glöm inte att anlita en takläggare för att besiktiga ditt tak. Samtidigt som de håller ute kyla och regn.

Nya takmaterial hjälper husets värmeekonomi

Idag finns det smarta takmaterial som skall hjälpa husets värmeekonomi, det är material som kan släppa ut fukt från huset och på så sätt undvika fuktskador och mögel. Samtidigt skyddar taket mot regn och rusk. Dessa tak skulle kunna liknas med Gore-Tex-plagg från takläggarenistockholm.se. Det är vanligt att mindre hus får problem med fuktskador, i synnerhet då på vinden. Genom att ha ett tak som andas och låter fukt komma ut från huset blir risken för fuktskador mycket mindre. Om du har funderingar kring ett nytt energieffektivt tak, kontakta din lokala takläggare för att diskutera möjligheterna att få ett sådant på ditt hus.

pris sparar med takläggare

Extra isolering för att spara energi

Det finns en ny typ av isolering i dukform som är ”diffusionsöppen”. Den sätts direkt på takstolarna, ungefär som underlagspapp. Det är mycket praktiskt och effektivt att göra detta i samband med takrenovering och få bra pris på takläggare. Kostnaden för material är inte hög och energibesparingen på ett år täcker garanterat denna kostnad. Vilket innebär att denna typ av tilläggsisolering är mycket prisvärd och bra. Fråga din takläggare om mer information.

Spara energi? Nej vi alstrar energi!

När vi pratar om tak och energi är det dumt att lämna ute ett mycket trendigt alternativ, nämligen solceller och solfångare. Idag är det vanligt att använda dessa på nybyggen och många har valt att sätta upp det på sina redan existerande tak. Solceller integreras ofta i husets värmesystem och alstrar energi för att värma upp huset. Under sommaren kan ofta energin användas till annat än uppvärmning

Det finns även något som kallas luftsolfångare, där man använder glaspannor och en underliggande duk som suger upp värmen från solen och leder den ner i huset. Denna värme integreras med husets övriga värmesystem. Denna sorts tak fungerar bäst på höst, sommar och vår.