5 anledningar att inte anlita första bästa snickare

När man letar snickare är det ofta något kul som är på väg att hända, man kanske skall renovera ett rum i hemmet, bygga ut, bygga till eller kanske bygga en altan eller friggebod. Detta upplyftande moment blir allt för ofta en extra stress när man inte valt sin snickare ordentligt. Det finns många tveksamma aktörer på marknaden och det finns goda anledningar att inte anlita dem. Det finns även många duktiga och pålitliga aktörer. Frågan är vilken sorts snickare du får tag på?

1.     Välj en byggfirma med godkänd F-skattsedel

Det kan hända att en trevlig herre ringer på din dörr och frågar om du vill ha en altan byggd. Herren erbjuder sig att stå för arbete och material till en mycket låg kostnad. I detta scenario bör dina varningslampor börja lysa för det är troligen fråga om ett svartjobb. Detta är det första du bör undvika när du skall anlita en byggfirma eftersom inga försäkringar eller garantier gäller vid sådana arbeten.

2.     Snickarens villkor finns oftast på offert för eller i kontraktet

bra byggfirmaLäs igenom alla gällande villkor och hur det ligger till med försäkringar och garantier hos bra snickare. Seriösa byggfirmor har ofta generösa garantier och heltäckande försäkringar hos en byggfirma Stockholm. När du kan känna dig trygg med din snickare finns det mindre utrymme för att stress skall uppstå.

3.     Det tar knappt någon tid att söka upp en bra snickare

Använda en sökmotor, fråga din mamma, vän, lärare, arbetskamrat om de känner en bra snickare. Många har anlitat snickare innan dig och hänvisar dig gärna till en pålitlig byggfirma Stockholm. Använder du en sökmotor kan du relativt enkelt sålla ut de byggfirma Stockholm som inte verkar vara något att ha och sedan kontakta de bästa byggfirmorna som verkar mest lämpliga för ditt projekt.

4.     Bygget kommer förhoppningsvis att stå i några år…

Bildresultat för arbeteÄven om du kan få ett jobb utfört väldigt billigt kanske det inte är så smart om snickaren i fråga in känns pålitlig. Tänk på att snickeriet skall stå i förhoppningsvis många år. Om det blir någon skavank kan man störa sig på den länge. Det är bättre att anlita en ordentlig snickare från början så allt blir gjort korrekt. Det kanske kostar litegrann extra men det är garanterat värt pengarna.

5.     Du kan använda ROT-avdrag hos en pålitlig byggfirma

Vilket gör att priset inte blir särskilt mycket högre än hos en svartjobbare! Det är onödigt att ta risker när det inte behövs.