Fynda möbler och restorera!

Visste du att du kan gå på loppis och fynda möbler och annat? Sedan kan du alltid fräscha till dem så att de får nytt liv. Du behöver inte vara snickare eller möbelsnickare för detta. Vem som helst kan fräscha upp gamla loppismöbler med lite färg, sandpapper och fantasi. För att fynda på loppis, och verkligen fynda inte gå på en stadsloppis och betala överpris för begagnade saker så har jag knåpat ihop den här artikeln med tips på hur du fyndar möbler på loppis!

Välj loppis noggrant

Går du till första bästa stadsloppis så kommer du inte kunna fynda särskilt mycket, där finns en hungrig skara loppisbesökare som gärna vill ha gamla fina föremål och kan tänka sig betala nästan mer än vad nya föremål kostar. Särskilt gamla möbler är heta just nu och inte något du hittar till ett bra pris på en stadsloppis. För att hitta fina gamla möbler till fyndpris rekommenderar jag att du åker till små tillfälliga loppisar gärna utanför staden. Där har inte priserna trissats upp på samma sätt och du har faktiskt chans att fynda på riktigt.

Var där i god tid

Att fynda på loppisar handlar mycket om att vara där och hitta fynden innan någon annan gör det. Är du ute efter möbler så är säkert någon annan loppisbesökare också det. Var på loppisen när den öppnar så har du första tjing på sakerna du vill ha.

Se potentialen

När du tittar på möbler, särskilt trämöbler så istället för att se den gamla dammiga och halvtrasiga stolen. Se hur den kommer se ut efter att du restorerat, lagat och målat den. Som den snickare du är har du även då kreativ kontroll över dina möbler vilket gör att du kan få dem att passa extra bra i rummet.

Gå när det regnar

För bästa möjliga fynd-situation bör du gå på loppis när det regnar, då är det inte lika många andra fyndare ute och du får chansen att kamma de möbler du vill ha. Kom ihåg att du kan förnya möbler helt på egen hand även om du inte är snickare. Det är enkelt och roligt att fixa till gamla möbler. Hittar du dessutom en bra loppis med rättvisa priser så kan du skapa dig en stol med marknadsvärde på 1000 kronor för ungefär en hundralapp för snickaren snickarenimalmö.se. Det blir en helt OK timlön för dig som hobby möbel snickare!

Glöm inte att pruta

Du skall alltid pruta på loppis! Många bäckar små gör till slut en stor å. En tia där och en femma där till slut har du sparat en hundring som du ju får något fint för på en bra loppis.