Fräscha upp i köket – måla om dina köksluckor

Att renovera köket är ofta väldigt dyrt, men ibland kan man behöva göra något för att fräscha upp i köket och få det lite finare. Då är det en bra idé att måla om, och nymålade köksluckor gör stor skillnad när det kommer till hur köket upplevs! Fråga bara din målare. Visst tar det en stund att måla köksluckorna, och en stund till om man vill måla om insidan av skåpen men resultatet blir ofta anmärkningsvärt bra. Det är inget svårt arbete och man kan lätt göra det själv om man vill spara pengar.

För några tusenlappar kan du få en ny look av måleri i köket

Med målade köksluckor, nya handtag och knoppar. Kanske någon ny möbel eller nya gardiner och lite nya inredningsdetaljer så får du ett nytt kök vid måleri stockholm. Det går på en liten bråkdel av summan för en renovering men ger ändå en skön känsla av förnyelse.

Att måla köksluckorna i ett normalstort kök är inte särskilt dyrt med måleri stockholm, däremot kan det ta upp mot en vecka halvtid om man gör det helt själv. Är man några stycken går det betydligt snabbare.

Du kan passa på att måla golvet eller lägga in nytt golv med tapetserare

Om du har en gammal plastmatta i köket så gör det verkligen stor skillnad med måleri stockholm till golvet i köket. Detta är något målare ofta tipsar om man vill göra om på väldigt stram budget för tapetserare. Att måla en gammal plastmatta ger verkligen nytt liv åt köket och det är rätt så billigt av tapetserare, dessutom tar det inte alls lång tid. Det enda man behöver tänka på är att inte måla in sig i ett hörn. Då kan man få vänta några timmar eller dygn på att färgen med tapetserare och det skall torka innan man kan ta sig ut.

Du kan måla luckorna där dem sitter eller ta ut dem

Skall man måla insidan av skåpen så kan det vara lika bra att måla luckorna där dem sitter. Men det kan också vara trevligt att ta ut dem i trädgården eller på en uteplats och måla där. Då slipper man andas in färgångorna och man får vara utomhus en stund vilket ofta är skönt om det är fint väder.

I vanlig ordning är förarbetet viktigt

Tvätta luckorna och slipa dem med sandpapper, det sitter ofta fettlagringar på köksluckor eftersom stekoset lämnar spår efter sig. När du väljer färg är det bra om du väljer något som är anpassat för att användas i kök.