Hur det är att jobba på flyttfirma?

När man är arbetssökande och inte riktigt vet vad man är ute efter kan det vara kul att läsa om hur andra upplever sina yrken. Att få jobb på flyttfirma är inte särskilt svårt, det enda som egentligen krävs är att man är stark nog att bära möbler och flyttkartonger. Vill man köra lastbil krävs såklart C-körkort.

Att jobba på flyttfirma är ett tungt jobb

Det passar inte vem som helst, man måste vara både stark och uthållig och verkligen gilla att jobba med kroppen. Stämmer detta in så är det ett rätt så bra jobb. Man får bra betalt, särskilt om man tar de tyngsta uppdragen som att flytta pianon och kassaskåp. Även om man har skyddsutrustning och andra som har erfarenhet och kan sina tricks för att transportera tunga föremål kan jobbet vara farligt. Det kan räcka med att trampa snett i en trappa eller snubbla på något så kan man skada sig rätt så rejält.

Växlande intensitet

När man jobbar på flyttfirma, och då som flyttgubbe, inte lastbilsförare så har jobbet en stor växling i intensitet. Det går från att man bär möbler upp och ner för trapphus till att man sitter och vilar i bilen och väntar på att komma fram till nästa flytt. Det är tur att man får sådana pauser mellan bärandet eftersom det är så pass tungt. Det är rekommenderat att träna på gym om man skall arbeta som flyttgubbe hos erixonflytt.se för att stärka upp de viktiga ryggmusklerna och lära sig lyfta på rätt sätt.

Andra jobb på flyttfirma

Förutom att köra lastbil och bära möbler så finns ofta en sambandscentral för flyttfirman där någon sitter och svarar i telefon när kunder ringer eller möter dem i en reception när de kommer till kontoret. Beroende på flyttfirmans storlek kan där även finnas jobb som revisor eller ekonomiassistent. Det kan finnas diverse chefspositioner på kontoret eller ute bland flyttbilarna. Större flyttfirmor kan även ha en avdelning som fokuserar på marknadsföring. Så även om man inte kan bära tunga saker så kan det finnas jobb åt en på en flyttfirma i trollhättan.